Kom jij ons team versterken?

Microconsult bestaat uit een gedreven, kleinschalig en hecht team van orthopedagogen en jeugdpsychologen. Dit heeft als voordeel dat de communicatielijnen kort (informeel) zijn en dat je veel vrijheid geniet in het indelen en vormgeven van je dagelijkse taken . We leveren hoogwaardige zorg zonder ¨protocolfetisjisten¨ te zijn.

Zie jij het zitten om ons team te komen versterken? Bekijk dan onze stage en vacaturemogelijkheden!

Stage & vacatures

Masterstage (BAPD)

Kwalificatie: 4e jaars studenten ontwikkelingspsychologie of orthopedagogiek (wo)

Als stagiaire bij Microconsult word je in de praktijk opgeleid tot een (junior) schoolpsycholoog of orthopedagoog. Daar staat tegenover dat je wel een kanjer moet zijn. Een pro-actieve instelling, motivatie om je theorie echt in te zetten voor de schoolpraktijk en een goed zelfvertrouwen zijn vereist want al vanaf het begin sta je met beide benen in de klei en beschouwen we je als meewerkend collega. Een rijbewijs en bezit van auto is in dit werk erg handig. Weliswaar werken we overwegend in de regio, maar momenteel in toenemende mate ook daarbuiten.

Als we je geschikt achten, en jij ons natuurlijk, dan begin je eerst met het correct leren afnemen van IQ en EQ testen, zowel individueel als groepsgewijs. En voor een groep staan is als je dat nooit gedaan hebt natuurlijk best wel eng. Daarom kijk je eerst de kunst af bij ervaren collega's. Vervolgens ga je zelf aan de slag en krijg je feedback. Je leert vervolgens diagnoses stellen, heldere rapporten schrijven en rapporten (mondeling) te vertalen naar het niveau van de docent, de ouders en natuurlijk de leerling zelf. Gewerkt wordt vooral op scholen voor primair en voortgezet onderwijs. Binnen de stage zijn er ook mogelijkheden om met volwassen cliënten te werken. De stageperiode heeft een vaste opbouw van geleid via begeleid naar zelfstandig. De begeleider verzorgt o.a. de eerste periode van de stage verschillende bijeenkomsten om de diverse werkzaamheden en testmaterialen uit te leggen.

Gezien deze gestructureerde opbouw is het alleen mogelijk om het gehele schooljaar stage te lopen. Voor je diagnostische aantekening (BAPD-NIP) is er de mogelijkheid om onder begeleiding 3 casussen uit te werken. Onze speciale interesse voor hulpverlening gaat momenteel uit naar leerlingen met V-p kloven. Daar is nog veel in te ontwikkelen en te winnen!

Stage administratieve ondersteuning

Kwalificatie: mbo 2/3 richting administratie

Als stagiaire administratieve ondersteuning orden je dossiers, neem je inkomende telefoontjes aan, verstuur je facturen en houdt je overzicht over deze processen. Belangrijke eigenschappen voor deze stage zijn oplossingsgerichtheid, behulpzaamheid en zorgvuldigheid. De stage administratieve ondersteuning heeft een tijdsduur tussen de 5 en 18 maanden. Er zijn mogelijkheden om na je stage bij ons in dienstverband aan de slag te kunnen gaan!

Solliciteren op onze stages of vacatures?

Mail dan je CV + motivatiebrief naar info@microconsult.nl en wie weet zien we je snel bij ons op de praktijk :)