Over Microconsult

Microconsult is een onafhankelijk schoolpsychologisch adviesbureau dat opgericht is in het jaar 2000. Al onze medewerkers beschikken over ruime werkervaring en deskundigheid. Gewerkt wordt volgens de codes van onze beroepsverenigingen: LVVP (Landelijke Vereniging Vrijgevestigde Psychologen), het NIP (Nederlands Instituut Psychologen) en het NVO (Nederlandse Vereniging voor Onderwijskundigen).

Wij streven naar kwalitatief hoogwaardige onderzoeken en werken met meetinstrumenten die door de COTAN (Commissie Testaangelegenheden Nederland) zijn goedgekeurd.

Ontmoet ons team

Ron Baks 

  • GZ - psycholoog

Mijn missie als (oud) onderwijzer en GZ-psycholoog is om bij  leerlingen er uit te halen wat er in zit. Niet meer, maar ook niet minder. Het Kwadrantmodel van Microconsult is in mijn werk het meest concreet en effectief gebleken. Met de taal van het kwadrant zijn veel leerlingen, ouders en scholen in de beantwoording van hun vragen geholpen. Dit houdt mij super gemotiveerd om dit werk te blijven doen. Iets waar ik dankbaar voor ben.

 

Chloe Verkamman 

  • Schoolpsycholoog

'Geen goede begeleiding zonder goede diagnostiek’. Daar ben ik van overtuigd. Al sinds 2007 houd ik mij bij Microconsult bezig met alles wat met diagnostiek /onderzoek te maken heeft. Tegelijkertijd houd ik helemaal niet van (soms onnodige) labels. Waarom wordt er vaak gekeken naar wat iemand niet of minder goed kan? Vergeet vooral de talenten en mogelijkheden niet, want daar zit de kracht. Met dit inzicht en praktische adviezen gaat iemand met een positief gevoel zijn of haar verdere (school)loopbaan tegemoet. Dat geeft mij dan weer een positief gevoel.

Joleine van Es 

  • Psycholoog

Vanaf jongs af aan wist ik al wat mijn passie was: mensen helpen. 
Ik merk dat we met onze onderzoeken een verschil kunnen maken en dat kinderen vaak spannende dingen zelfs leuk gaan vinden. Het werken met kinderen geeft mij energie. Dat we tegelijk deze kinderen te helpen om meer inzicht te verkrijgen in wie ze zijn en om weer een stukje gelukkiger te zijn is een enorm mooie bijkomstigheid. Het belangrijkste voor mij is om kinderen meer zelfvertrouwen te geven zonder dat ze zichzelf moeten veranderen. 

Els Baks 

  • Coördinator

 

Tessa Witteman 

  • Jeugdpsycholoog

Binnen mijn werk bij Microconsult vind ik het belangrijk om niet alleen te kijken naar wat een kind moeilijk vindt, maar juist naar waar de kwaliteiten van een kind liggen en deze te benadrukken. Hierdoor kan een kind teruggezet worden in zijn of haar eigen kracht. Ik hoop dat kinderen na een onderzoek zich bewuster zijn van hun kwaliteiten en hierdoor meer zelfvertrouwen ervaren. Mijn missie is geslaagd als een kind met meer zelfkennis en zelfvertrouwen de deur uitloopt! 

Elena Wiemer 

  • Orthopedagoog

Maarten Baks 

  • Eigenaar

Ik ben sinds 2008 bij Microconsult betrokken en sinds 2015 in opvolging van mijn ouders eigenaar. Mijn grootste werkvreugd ligt in het, in samenwerking met mijn collega's, weer op weg helpen van jongeren die vastgelopen zijn. Dat ze hun talenten gaan zien in plaats van hun tekortkomingen. Om die transformatie waar te mogen nemen geeft mij enorm veel energie!

Wij zijn o.a. aangesloten bij

Wij zijn o.a. aangesloten bij