Coaching docenten

Leerlingen kunnen ook onder hun mogelijkheden presteren door niet goed afgestemde onderwijssituaties. Sommige klassen draaien nu eenmaal niet goed. De oorzaken daarvan kunnen zeer divers zijn. Microconsult is in de coaching van de directe belanghebbenden gespecialiseerd.

Als een klas niet naar kunnen functioneert gaan wij met behulp van onze leerlingbelevingschaal (LBS) na hoe leerlingen hun onderwijs beleven. Met behulp van een vragenlijst geven zij hun mening over de relatie met hun docenten, de attractiviteit van de leerstof, de kwaliteit van instructies en de wijze waarop zij hulp en feedback ervaren. Vervolgens verwerken wij de uitkomsten in een matrix, waarna  voor een ieder glashelder wordt waar de schoen wringt!

Om het afstemmingsprobleem tussen docenten, leerlingen en de aangeboden leerstof op te lossen werken wij met de interactiewijzer (Roos van Leary).

Onze coachingstrajecten duren in de regel niet langer dan een maand en kunnen vanuit het jaarlijkse nascholingsgeld op grond van professionaliserig van docenten worden bekostigd en verantwoord.